Kontakt oss gjerne
no

Høyteknologiske roboter for avfalls- og gjenvinningsbransjen

AI-roboter i ny og kostnadseffektiv teknologi

Vi og ZenRobotics er naturligvis svært stolte over å ha inngått kontrakt med Bjorstaddalen Næring AS på en spesialtilpasset fabrikk for sortering av restavfall fra husholdninger. Anlegget skal leveres i Bjorstaddalen, Skien kommune og skal stå ferdig i 2024.

Denne nye og kostnadseffektive teknologien med bruk av AI-roboter, løser mange utfordringer med sortering av ulike avfalls-fraksjoner. Vi ønsker Bjorstaddalen Næring lykke til med prosjektet.

Fremtidens muligheter

Robotteknologien går raskt fremover og kommer til å spille en betydelig rolle i fremtiden. I de kommende årene forventes roboter å bli stadig mer autonome, intelligente og allsidige, i stand til å utføre et bredt spekter av oppgaver innen ulike felt.

Hvordan robotisere avfallssortering

Skal norsk industri være konkurransedyktig og kunne innfri strenge krav til produktivitet i fremtiden, må standarden på utstyr være deretter. Dette, sammen med riktig programvare, er helt avgjørende for at din bedrift skal kunne oppnå suksess. Sammen med Terex Recycling Systems og ZenRobotics er vi din beste partner for å designe og bygge prosesser rundt AI-basert robotteknologi for avfallssortering. Nedenfor vises produkter egnet for dette formålet.

ZenRobotics Fast Picker

Optimal for materialgjenvinningsanlegg (MRF). Denne roboten erstatter manuell sortering og øker fortjenesten med sin høye utgangs-renhet. Kan foreta opptil 4800 plukk i timen.
Fast Pickers kompakte design muliggjør enkel integrering med eksisterende prosesser og transportører.

ZenRobotics Heavy Picker

Heavy Picker er verdens sterkeste sorterings-robot som enkelt kan separere flere avfalls- fraksjoner ved hjelp av ulike sensorer, kraftige robotarmer og kunstig intelligens. Det gir en enkel, ubemannet sorteringsprosess og gjør avfallssortering tryggere, mer nøyaktig og lønnsom.

ZenRobotics ZenBrain

Med AI øker sorteringseffektiviteten. 

ZenRobotics har utnyttet AI for å øke avfalls-sorteringseffektiviteten. Egen programvare med navnet ZenBrain, refererer til svært avansert gjenkjenningsevne og autonom beslutnings-taking. Jo mer robotene sorterer, jo smartere blir de.

KUKA industriroboter

KUKA er et internasjonalt automasjonskonsern med hovedkontor i Tyskland. Som en av verdens ledende leverandører av intelligente automasjonsløsninger er KUKA i dag en helhetlig leverandør av roboter og celler til helautomatiserte anlegg og til banebrytende teknologi som i dag brukes i et bredt spekter av bransjer.

KUKA tilbyr industriroboter i en rekke design med ulik nyttelast og rekkevidde. Sortimentet inkluderer også tilhørende periferutstyr – alt fra lineære enheter til endeeffektorer. 

Som norsk agent for for KUKA industriroboter står vi i Tandberg Engineering AS mer enn gjerne til tjeneste for å finne løsninger for akkurat din produksjonsprosess.